Cortina E-COMMON

Cortina E-COMMON

‘Fiets van het Jaar 2019’ nu ook als E-Common

‘Fiets van het Jaar 2019’ nu ook als E-Common

Wilco Kruitbosch gaf het al aan nadat de Cortina Common werd gekroond tot ‘Fiets van het Jaar 2019’: er komt ook een elektrische variant. Met de Cortina E-Common is die er nu.

De aluminium E-Common wordt in de herenuitvoering uitsluitend geleverd met de middenmotoren Bafang M300 en Bafang M420. In de damesuitvoering is E-Common er daarnaast ook met Bafang H400 voorwielmotor. Cortina positioneert de variant met voorwielmotor met name richting de scholier. De uitvoering met middenmotor past volgens de fabrikant vooral bij de young professional die de fiets gebruikt als vervoersmiddel naar het werk.

Totaalconcept met AtranVelo systeem

Cortina ontwikkelde de E-Common als een totaalconcept. Dat is bij de e-variant niet anders. Alle modellen zijn voorzien van het handige AtranVelo System (AVS) op de voor- en achterdrager, waarmee de consument heel eenvoudig een accessoire op de fiets klikt en er ook snel weer af haalt. Er is zelfs een superluxe model met beltaandrijving en hydraulische velgremmen. De E-Common is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren en altijd voorzien van een extra stevige middenstandaard.

Luister wat directeur Wilco Kruitbosch na de uitverkiezing van de Fiets van het Jaar 2019 over de Cortina Common vertelde.