Active Zadel technologie

   

SQlab active-zadeltechnologie

Het beweeglijke zadel
uitgelegd door dokter Markus Knöringer

Constructie van het zadel
De constructie van het zadel maakt horizontale bewegingen van het bekken mogelijk. Zo wordt de kantelbeweging van het bekken gewaarborgd, net als wanneer we lopen.

Effecten
Ons over miljoenen jaren geëvolueerde bewegingsapparaat maakt via de kanteling van het bekken fysiologisch correcte, loopbewegingen mogelijk. Omdat het bekken kan meebewegen wordt de kans op klachten in onderrug, bekken en heupen geminimaliseerd.
Dit leidt tot ontspannen en ronde trapbewegingen waardoor voortijdige vermoeidheid wordt voorkomen. Dat is een belangrijk voordeel aangezien ons skelet nooit helemaal symmetrisch is. De dynamische zadelconstructie compenseert bijvoorbeeld eventuele lengteverschillen tussen de benen.
Het zadel biedt bewegingsruimte in het horizontale vlak. De tussenwervelschijven worden daardoor minder belast tijdens de kanteling en de druk bij de randen wordt gereduceerd. Er is dus minder kans op beschadiging van de tussenwervelschijven.
De constructie draagt bovendien bij aan een dynamischer houding waarbij voortdurend gevarieerd kan worden. Dat is een belangrijke factor aangezien te lang zitten in dezelfde houding leidt tot beschadiging van de tussenwervelschijven en facetgewrichten.

Conclusie
De SQlab active zadeltechnologie draagt bij aan het fysiologisch meebewegen van het bekken. Dit waarborgt een ronde trapbeweging die kan bijdragen aan ontlasting van de tussenwervelschijven en facetgewrichten. Zo wordt u minder snel moe en kan de kans op klachten in de onderrug verkleind worden.

Kom je gratis opmeten en ervaar het perfect passende Active zadel voor je race- trekking- of stadsfiets.