Nieuws

Yamaha ! Nieuwe Motor 2021 !

28-08-2020

Yamaha introduceert PWseries CE: lichter, stiller, compacter Yamaha ziet volop kansen in de snelgroeiende markt van stedelijke mobiliteit en komt voor het modeljaar 2021 met een compleet nieuwe motor; de PWseries CE. Volgens de Japanners is het de lichtste, stilste en meest compacte aandrijfunit die ze ooit ontwikkelden. ..

Nieuwe software Qwic RD11 en RD11-speed !!

25-03-2020

Dag allemaal, Goed nieuws voor de mensen die soms problemen hebben ervaren met de motor ondersteuning van de RD11 en RD11-speed: Vanaf deze week is er een set updates beschikbaar in de QWIC Service Tool voor dealers.   Met hulp van enkele behulpzame dealers hebben we afgelopen maanden een aantal fietsen met klachten kunnen onderzoeken en diagnosticeren.   We vonden een kwetsbaarheid..

REVONTE One Drive System

24-03-2020

  Revonte One Drive herbergt de motor en een traploze en automatische transmissie in één. ZO WERKT HET REVONTE-SYSTEEM Het One Drive System van Revonte is mechanisch stabiel en bestaat uit een planetaire versnelling met twee elektromotoren. In de automobiel-industrie is bijvoorbeeld ook de Toyota Prius-hybride met een degelijk systeem uitgerust. Eén van de twee..

QWIC Revolutionaire e-bike !!

20-12-2019

QWIC lanceert revolutionaire e-bike QWIC start het nieuwe jaar met de introductie van de Premium Q, de meest innovatieve en vooruitstrevende QWIC e-bike ooit ontwikkeld. Met een eigenzinnig en onderscheidend design brengt de Premium Q de fietsproducent naar een hoger niveau wat betreft veiligheid, connectiviteit en prestaties. Hiermee zet QWIC een grote stap naar het hoogste segment binnen de..

Wat is gezonder ?

25-10-2019

Wat is gezonder: elke dag met de e-bike of één keer per week met de racefiets? Beeld ANP Een e-bike is goed voor het milieu, maar wat doet elektrisch fietsen voor onze gezondheid? Door weer en wind zoeft hij over fietspaden, de e-biker. Deze weggebruiker is soms wat ouder, altijd sneller, goed voor het milieu, en gezond bezig. Want wie elektrisch fietst, fietst m..

GROEIEND QWIC

11-10-2019

Groeiend QWIC kiest voor rust en stabiliteit ZAANDAM – Voor de jaarlijkse dealershow was QWIC uitgeweken naar het Taets Art & Event Park in Zaandam. De reden was even illustratief als praktisch. Door de groei van QWIC is ook het team dermate sterk meegegroeid, dat voor een huisshow op het hoofdkantoor geen plaats meer was. QWIC heeft het kleurenpallet uitg..

Cortina E-COMMON

11-10-2019

‘Fiets van het Jaar 2019’ nu ook als E-Common Wilco Kruitbosch gaf het al aan nadat de Cortina Common werd gekroond tot ‘Fiets van het Jaar 2019’: er komt ook een elektrische variant. Met de Cortina E-Common is die er nu. De aluminium E-Common wordt in de herenuitvoering uitsluitend geleverd met de middenmotoren Bafang M300 en Bafang M420. In de da..

Mythe ontkracht: fietsen met een e-bike is niet valsspelen

02-06-2019

Er zijn veel fietsers die nog steeds sceptisch staan ten opzichte van e-bikes. Ze vinden dat rijden met een motor valsspelen is en dat het nog weinig te maken heeft met fietsen. Maar uit onderzoek van de Universiteit van Bristol blijkt dat fietsen met een e-bike wel degelijk de moeite waard is. Elektrisch fietsen heeft dezelfde voordelen als fietsen zonder motor. Gezondheidsvoordelen De lo..

Cortina COMMON

02-06-2019

Op bezoek bij StudioMOM, designer van de Cortina Common Winkel 1485 De designers denken na over kleur, materiaalgebruik maar ook de oppervlaktestructuur. De hele fiets moet kloppen. Van frame tot handvatten en van zadel tot banden. Dit verhaal gaat over bureau’s met computers, moodboards, 3D-prints, prototypes en vooral over fietsen. Welkom bij StudioMOM in Arnh..

CORTINA MARKTLEIDER !!!

12-10-2018

CORTINA MARKTLEIDER STADSFIETSEN IN NEDERLAND Voor het eerst in de geschiedenis van het merk mag Cortina zich marktleider in het segment stadsfietsen noemen. GFK maakte gisteren de verkoopcijfers van augustus bekend. Met 26% marktaandeel in augustus, is Cortina concurrent Gazelle voor het eerst voorbij gestreefd.   “Het verschil w..

Bafang

07-10-2018

Bafang is één van de grootste, zoniet de grootste constructeur ter wereld van e-mobility componenten en e-drive systemen voor elektrische voertuigen. Momenteel heeft Bafang een jaarlijkse capaciteit van 1 miljoen motoren en systemen voor e-bikes en elektrische scooters. Het bedrijf heeft meer dan 300 stafmedewerkers in 4 lokaliteiten over de hele wereld. Het hoofdkwartier is gevest..

KMC E-Bike Ketting 10.000Km+

29-05-2018

KMC introduceert  duurzame aandrijving voor e-bikes met naafversnelling. Roep de slijtageslag van kettingen op e-bikes met middenmotor een halt toe ! De Nieuwe KMC e101EPT ketting vergezeld met het speciale KMC tandwiel:   "GEGARANDEERD 10.000+ KILOMETER"   ..

Fietsvergoeding voor speed pedelecs

17-10-2017

Gaat u geregeld met de elektrische fiets naar het werk ? Goed nieuws: de fietsvergoeding voor gebruikers van speed pedelecs, ofwel elektrische fietsen die tot 45km/u kunnen rijden, is deze maand goedgekeurd. Vanuit fiscaal standpunt hebben nu alle elektrische fietsen dezelfde status als gewone fietsen. Concreet betekent dit dat wie een speed pedelec gebruikt voor zijn woon-werk verplaatsingen, hie..

Elektronische derailleur

04-09-2017

Kalkhoff biedt elektronisch schakelen aan op zijn ebikes met Impulse EVO motor. Bij stilstand schakeld hij terug naar de vooraf ingestelde versnelling. 
Meer comfort, schakelgemak en zuiniger voor de accu !

Qwic Premium MN330

30-01-2017

PREMIUM Deze elegante QWIC elektrische fiets combineert comfort en een krachtige ondersteuning. Dankzij het traploos schakelen van NuVinci met 330% schakelbereik biedt de e-bike ten alle tijden de juiste weerstand. De geheel omsluitende kettingkast zorgt ervoor dat de e-bike minimaal onderhoud vergt. Tot slot is de Premium MN330 uitgevoerd met hydraulische velgremmen, verstelbare stuurpen, lu..