Nieuws

NIEUW!! De KREUTZER middenmotor!

21-10-2023

NIEUWE DUURZAAMHEIDSSTANDAARD De afgelopen jaren heeft Kreutzer extreme en strenge NVH-tests (Noise, Vibration, and Harshness) op haar motoren ondergaan. Onze eerste generatie zelfontwikkelde mid drive motoren zijn ontworpen om een nieuwe industriestandaard in duurzaamheid te stellen, wij staan hier achter met een gestandaardiseerde garantie van 5 jaar op al onze Kreutzer 2.0 mo..

Cortina E-LETT

24-08-2023

KLIK HIER De Cortina E-Lett is een fiets voor de liefhebber die wil dat alles klopt! Wanneer je deze superstrakke e-bike ziet, valt gelijk op dat over alles goed is nagedacht. Het design klopt van A tot Z en daarmee is de E-Lett de ideale e-bike voor korte ritjes in de stad. Laat je niet misleiden door de 45 Nm motorkracht, want de Promovec achterwielmotor is een échte krachtpatser. Dit me..

Waarop moet je letten bij het kopen van een bakfiets?

16-04-2022

Meer en meer bakfietsen sieren het verkeer en het straatbeeld. De auto krijgt vaker dan vroeger een verwijzing naar de garage of wordt zelfs vervangen door de sportievere en duurzame bakfiets. Maar fietsen met een bakfiets of cargobike is niet altijd even duidelijk. Zo gelden er niet alleen verschillende verkeersregels, maar zit er ook behoorlijk wat verschil in het aanbod van bakfietsen. We som..

Geknoei met e-bikes

06-11-2021

Europese fietsindustrie verenigt zich tegen geknoei met e-bikes Foto door Jenda Kubeš via Pexels   Recent ondertekenden 15 nationale fietsbrancheverenigingen en 68 bedrijven een vrijwillige verbintenis om elke vorm van manipulatie van e-bikes en e-bike aandrijfsystemen, bijvoorbeeld om de prestaties of de maximaal ondersteunde snelheid te verhogen, tegen te g..

E-Silento

16-10-2021

Ongeremd pendelgenot met de E-Silento Pro   18/09/21 Cortina haalt zijn sportiefste paard uit de stal Cortina staat misschien bekend om zijn robuuste transportfietsen, maar dat betekent niet dat de Nederlandse speler niet stoer en sportief uit de hoek kan komen. Dat bewijst de E-Sil..

Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022?

01-10-2021

Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022? Van 20 september t.e.m. 31 oktober 2021 kan je de publieksbevraging invullen en vragen over infrastructuur, communicatie en beleving beantwoorden. Het neemt slechts enkele minuutjes in beslag. Dankzij de scores die jij geeft, wordt berekend wie de 9 beste leerlingen van de klas zijn. Deze 9 genomineerden krijgen een studiebureau over de vloer dat objectief zal ..

Schwalbe

04-05-2021

2 SPECIALE BINNENBANDEN VAN SCHWALBE Fietsers die het maximale uit hun rit willen halen of juist op zoek zijn naar een nog betere lekbescherming kunnen nu kiezen uit twee speciale binnenbanden van Schwalbe, de Aerothan Tube en Air Plus.   Wat is Aerothan? Aerothan is de nieuwe high-end binnenband van Schwalbe. Deze binnenband maakt indruk vanwege zijn uitstekende fysieke eigensc..

Containertekort jaagt fietsindustrie op hoge kosten

27-12-2020

De kans dat de fietswinkels in 2021 geconfronteerd gaat worden met serieuze prijsverhogingen over de hele productie-linie, van complete fietsen tot en met accessoires, is meer dan reëel. Een schreeuwend tekort aan containers, maakt dat de transportkosten vanuit Azië naar Europa de pan uit rijzen. Van oudsher komt het leeuwendeel van componenten in de fietsindustrie uit het Verre ..

VanDijck e-bikes

22-11-2020

OORSPRONG Heer Anthony van Dyk (22 maart 1599 – 9 december 1641) was een Vlaamse barok kunstenaar die een vooraanstaand hofschilder werd. Hij was een genie en bovendien een verfijnd en elegante man. Van Dyk werd geprezen voor zijn vermogen om het menselijke figuur te portretteren door de nadruk te leggen op de natuurlijke schoonheid. Zijn kunst staat bekend om de gladde afwerking en zijn ..

Cyclon onderhoudsproducten

21-11-2020

Met een goed onderhouden fiets heb je minder problemen, meer fietsplezier, ben je veiliger en vooral hou je hem voor jaren ! Maar hoe doe je dat ?  Juist, met het gepaste product ! Spuit het frame, ketting, tandwielen in met de Cyclon Bionet ontvetter. Wacht enkele minuten en spoel alles met de tuinslang proper zonder al te hoge druk. Wrijf met doek de ketting en tandwielen droog, evt. mo..

REVONTE One Drive System

24-03-2020

  Revonte One Drive herbergt de motor en een traploze en automatische transmissie in één. ZO WERKT HET REVONTE-SYSTEEM Het One Drive System van Revonte is mechanisch stabiel en bestaat uit een planetaire versnelling met twee elektromotoren. In de automobiel-industrie is bijvoorbeeld ook de Toyota Prius-hybride met een degelijk systeem uitgerust. Eén van de twee..

QWIC Revolutionaire e-bike !!

20-12-2019

QWIC lanceert revolutionaire e-bike QWIC start het nieuwe jaar met de introductie van de Premium Q, de meest innovatieve en vooruitstrevende QWIC e-bike ooit ontwikkeld. Met een eigenzinnig en onderscheidend design brengt de Premium Q de fietsproducent naar een hoger niveau wat betreft veiligheid, connectiviteit en prestaties. Hiermee zet QWIC een grote stap naar het hoogste segment binnen de..

Wat is gezonder ?

25-10-2019

Wat is gezonder: elke dag met de e-bike of één keer per week met de racefiets? Beeld ANP Een e-bike is goed voor het milieu, maar wat doet elektrisch fietsen voor onze gezondheid? Door weer en wind zoeft hij over fietspaden, de e-biker. Deze weggebruiker is soms wat ouder, altijd sneller, goed voor het milieu, en gezond bezig. Want wie elektrisch fietst, fietst m..

GROEIEND QWIC

11-10-2019

Groeiend QWIC kiest voor rust en stabiliteit ZAANDAM – Voor de jaarlijkse dealershow was QWIC uitgeweken naar het Taets Art & Event Park in Zaandam. De reden was even illustratief als praktisch. Door de groei van QWIC is ook het team dermate sterk meegegroeid, dat voor een huisshow op het hoofdkantoor geen plaats meer was. QWIC heeft het kleurenpallet uitg..