Nieuws

Cortina COMMON

02-06-2019

Op bezoek bij StudioMOM, designer van de Cortina Common Winkel 1485 De designers denken na over kleur, materiaalgebruik maar ook de oppervlaktestructuur. De hele fiets moet kloppen. Van frame tot handvatten en van zadel tot banden. Dit verhaal gaat over bureau’s met computers, moodboards, 3D-prints, prototypes en vooral over fietsen. Welkom bij StudioMOM in Arnh..

Mythe ontkracht: fietsen met een e-bike is niet valsspelen

02-06-2019

Er zijn veel fietsers die nog steeds sceptisch staan ten opzichte van e-bikes. Ze vinden dat rijden met een motor valsspelen is en dat het nog weinig te maken heeft met fietsen. Maar uit onderzoek van de Universiteit van Bristol blijkt dat fietsen met een e-bike wel degelijk de moeite waard is. Elektrisch fietsen heeft dezelfde voordelen als fietsen zonder motor. Gezondheidsvoordelen De lo..

CORTINA MARKTLEIDER !!!

12-10-2018

CORTINA MARKTLEIDER STADSFIETSEN IN NEDERLAND Voor het eerst in de geschiedenis van het merk mag Cortina zich marktleider in het segment stadsfietsen noemen. GFK maakte gisteren de verkoopcijfers van augustus bekend. Met 26% marktaandeel in augustus, is Cortina concurrent Gazelle voor het eerst voorbij gestreefd.   “Het verschil w..

Bafang

07-10-2018

Bafang is één van de grootste, zoniet de grootste constructeur ter wereld van e-mobility componenten en e-drive systemen voor elektrische voertuigen. Momenteel heeft Bafang een jaarlijkse capaciteit van 1 miljoen motoren en systemen voor e-bikes en elektrische scooters. Het bedrijf heeft meer dan 300 stafmedewerkers in 4 lokaliteiten over de hele wereld. Het hoofdkwartier is gevest..

KMC E-Bike Ketting 10.000Km+

29-05-2018

KMC introduceert  duurzame aandrijving voor e-bikes met naafversnelling. Roep de slijtageslag van kettingen op e-bikes met middenmotor een halt toe ! De Nieuwe KMC e101EPT ketting vergezeld met het speciale KMC tandwiel:   "GEGARANDEERD 10.000+ KILOMETER"   ..

Fietsvergoeding voor speed pedelecs

17-10-2017

Gaat u geregeld met de elektrische fiets naar het werk ? Goed nieuws: de fietsvergoeding voor gebruikers van speed pedelecs, ofwel elektrische fietsen die tot 45km/u kunnen rijden, is deze maand goedgekeurd. Vanuit fiscaal standpunt hebben nu alle elektrische fietsen dezelfde status als gewone fietsen. Concreet betekent dit dat wie een speed pedelec gebruikt voor zijn woon-werk verplaatsingen, hie..

Elektronische derailleur

04-09-2017

Kalkhoff biedt elektronisch schakelen aan op zijn ebikes met Impulse EVO motor. Bij stilstand schakeld hij terug naar de vooraf ingestelde versnelling. 
Meer comfort, schakelgemak en zuiniger voor de accu !

Qwic Premium MN330

30-01-2017

PREMIUM Deze elegante QWIC elektrische fiets combineert comfort en een krachtige ondersteuning. Dankzij het traploos schakelen van NuVinci met 330% schakelbereik biedt de e-bike ten alle tijden de juiste weerstand. De geheel omsluitende kettingkast zorgt ervoor dat de e-bike minimaal onderhoud vergt. Tot slot is de Premium MN330 uitgevoerd met hydraulische velgremmen, verstelbare stuurpen, lu..