CORTINA MARKTLEIDER !!!

CORTINA MARKTLEIDER !!!

CORTINA MARKTLEIDER STADSFIETSEN IN NEDERLAND

Voor het eerst in de geschiedenis van het merk mag Cortina zich marktleider in het segment stadsfietsen noemen. GFK maakte gisteren de verkoopcijfers van augustus bekend. Met 26% marktaandeel in augustus, is Cortina concurrent Gazelle voor het eerst voorbij gestreefd.

 

“Het verschil werd het afgelopen jaar steeds kleiner”, vertelt algemeen directeur Chris Kruitbosch. “Dat we nu nummer 1 zijn, is een mooie mijlpaal!” Volgens de GFK-cijfers is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 momenteel 2%. 

 

Focus op e-bikes

Cortina timmert sinds enkele jaren ook hard aan de weg in het segment e-bikes. De 2019-collectie laat weer heel veel nieuwe modellen en systemen zien. Kruitbosch: “In kinderfietsen en stadsfietsen zijn we nu marktleider en daar zijn we uiteraard erg trots op. De focus ligt daarnaast de komende jaren ook op onze e-bikes. Vorig jaar is wel een omslagpunt voor ons geweest. De jongere doelgroepen – waar wij ons met Cortina al sinds het begin op richten- is nu echt om. Bij hen is Cortina al top of mind en dat zien wij zeker terug in de hard stijgende vraag naar onze Cortina e-bikes.”