Schwalbe

Schwalbe

2 SPECIALE BINNENBANDEN VAN SCHWALBE

Fietsers die het maximale uit hun rit willen halen of juist op zoek zijn naar een nog betere lekbescherming kunnen nu kiezen uit twee speciale binnenbanden van Schwalbe, de Aerothan Tube en Air Plus.
 

Wat is Aerothan?
Aerothan is de nieuwe high-end binnenband van Schwalbe. Deze binnenband maakt indruk vanwege zijn uitstekende fysieke eigenschappen: hoge veerkracht, unieke treksterkte, uitstekende demping, extreme hittebestendigheid en maximale slijtvastheid. Aerothan binnenbanden zijn zelfs aanzienlijk robuuster en resistenter dan vergelijkbare binnenbanden van butyl, latex en andere kunststoffen. Daarnaast zijn de Aerothan binnenbanden recyclebaar.

schwalbe-speciale-binnenbanden


Waarom Aerothan?
Aerothan binnenbanden zijn extreem hittebestendig en zijn bestand tegen hoge thermische belastingen. Door de maatvastheid van het materiaal ontsnapt de lucht niet abrupt bij overbelasting of lekrijden, waardoor de rijstabiliteit behouden blijft. Dit zorgt ervoor dat de fiets controleerbaar blijft. Uitermate geschikt voor renners en gravelrijders die de voordelen van tubeless zoeken, maar niet de tubeless montage of set-up hebben of willen.

 

Wat is Air plus?
Schwalbe’s nieuwe Air Plus binnenbanden zijn gemaakt voor het zwaardere werk en bevatten een hoger aandeel zuiver butyl-caoutchouc en hebben een dikkere wand. Hierdoor houdt de band bij zware belasting de lucht beduidend langer vast en biedt deze een hogere lekbescherming.

schwalbe-speciale-binnenbanden-01


Waarom Air Plus
De Air Plus binnenband bevat puur butylrubber, waardoor deze een zeer gering luchtverlies heeft. Door dit en de wanddikte van 1,5 millimeter, wat circa 70% dikker is dan bij conventionele binnenbanden, blijft de luchtdruk bij onze Air Plus binnenband ongeveer voor 50 procent langer behouden. Hierdoor is de band ideaal voor e-bikes en cargobikes. 
 

Nu ook beschikbaar in de populaire maat DV17 (37/47-622/635) met Hollands ventiel!